Rørsystemer - Inspektion med ultralyd (LRUT) for ST1

ST1 raffinaderi i Göteborg skulle finde ud af, om at rørsystemer til råolie kunne benyttes sikkert i fremtiden. The Long Range Ultrasonic (LRUT) Prøvningsmetode var svaret.

Rørsystemer - Sikkerhed har første prioritet

På et petrokemisk anlæg er det vigtigt at opretholde et højt sikkerhedsniveau ved regelmæssig inspektion af rørledningerne, derved alle rørsystemer.

"Alt vort arbejde er baseret på at skabe maksimal sikkerhed", siger Magnus Nylander. Han er chef for Tilsyn i ST1 raffinaderier i Göteborg. En femtedel af Sveriges samlede efterspørgsel efter olieprodukter forarbejdes dér hvert år.

Udskiftning af rørsystemer - Undgå udgifter og forstyrrelser

De to kilometer lange, isolerede, 20-tommers rørledninger bærer tung olie fra havnen i Skarvikshamn til ST1 raffinaderiet. Da rørledningen hviler direkte på rørbærere er det vanskeligt at inspicere.

Af sikkerhedsmæssige årsager erstatter ST1 hvert 12. år udsatte rørledninger, der ikke kan kontrolleres. For at undgå unødvendige udgifter og forstyrrelser i produktionen i forbindelse med udskiftning af en rørledning kontaktede ST1 Inspecta for at få hjælp.

Test under produktionen

Inspecta fandt ud af, at rørledningen kan inspiceres efter LRUT-metoden til scanning.​

LRUT er velegnet til inspektion af rørsystemer, der ikke er let tilgængelige. Når denne metode anvendes er det kun nødvendigt at fjerne isoleringen på målestederne. En krave på ydersiden af ​​røret sender signaler mindst 25 meter i hver retning. Lavfrekvensultralyd viser, om rørledningens har nogen svage punkter og i givet fald, hvor de er.

Inspecta påtog sig det fulde ansvar for hele operationen. Det tog omkring tre uger og blev udført, mens raffinaderi arbejdede på fuld kapacitet og olieledning blev anvendt som normal.

Absolut nødvendige svar til en rimelig pris

"Inspectas tests gav os klare oplysninger om, om rørsystemet til råolie er i god stand og at det vil fortsætte med at gøre sit arbejde", siger Magnus Nylander på ST1. "Med LRUT kan vi maksimere levetiden af rørledningen på en omkostningseffektiv måde."

"Jeg er overbevist om, at der er mange rørledninger i andre industrier, hvor denne teknologi vil give vigtige svar til en rimelig pris i fremtiden", konkluderer Magnus Nylander

Se mere her​

Kontakt os

Ring til os på 70 22 97 70 eller udfyld nedenstående formular.​

Navn *
 
Virksomhed *
 
Telefon *
 
E-mail *
 
Besked *
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt
 

Kiwa: Vi skaber tillid​

​​Kiwa Inspecta har den viden og de ressourcer, der skal til for at levere den bedst mulige løsning samlet fra én og samme leverandør.

Kiwa Inspecta A/S

Kontakt os

Tlf.: 70 22 97 70

E-mail: dk.info@kiwa.com

CVR: 29311889